2 Şubat 2010 Salı

Havuçlu ve Limonlu Top Kurabiyeler


Kurabiye kavanozum hep dolu olmalı benim, boş görmeye gönlüm dayanmıyor. Bu sebeple az ölçülerde 2-3 günde bir farklı bir kurabiye pişiriyorum :)  Son yaptığım kurabiye havuçlu ve limonlu...

Havuçlu kek oluyor da havuçlu kurabiye neden olmasın? :) Kekte ne malzeme kullanıyorsam kurabiyesinde de benzer malzemeler kullandım.

Ceviz ve tarçına ilave olarak, tek farklı malzeme limon kabuğu rendesi... Limon kabuğunun bu kurabiyeye kattığı aroma tarifsiz...




Malzemeler : (50 adet )

100 gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 orta boy havuç (rendenin ince kısmıyla rendelenmiş)
1 adet limonun kabuğu (rendenin ince kısmıyla rendelenmiş)
Yarım çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı kabartma tozu
10 çorba kaşığı un (tepeleme)
Yarım çay kaşığı tarçın






Hazırlanışı :

Yağı ve pudra şekerini derin bir kapta kaşık ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın.

Rendelenmiş havuç, limon kabuğu rendesini, tarçın ve cevizleri ekleyip karıştırın.

Unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Hamurdan fındıktan biraz daha büyük parçalar koparın ve yağladığınız tepsiye dizin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun...

4 yorum:

kutupayusu dedi ki...

kurabiyeye bayılıyorum ..bunlarda enfes görünüyor lakin şu margarin olayı çok keyfimi kaçırıcı bi durum ...

The Missing Piece dedi ki...

katı yağ kullanmak zorunluluk :( tereyağı da kullanabilirsin, daha da lezzetleniyor o zaman...

fotograf penceresinden dedi ki...

bizim kurabiye kavanozu dolduğu gün boşatılıyor :)
ya şimdi mis gibi kokar pişerken
kap gel kahveler benden :)

The Missing Piece dedi ki...

hem de ne koku,limonlu,tarçınlı... oooh keyfe bak, oraya doğru koşuyorum :)

.

Related Posts with Thumbnails