24 Mart 2010 Çarşamba

“İçimizdeki Zaman” Moskova’da

Türkiye, Rusya ve Yunanistan’dan fotoğrafçıların yapıtlarından oluşan, üç ülkenin üç müzesinin işbirliğiyle gerçekleşen ilk sergi olma özelliğini de taşıyan “İçimizdeki Zaman” sergisi, İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi’nden sonra Uluslararası Moskova Fotoğraf Bienali kapsamında Galeri Solyanka’da 31 Mart’ta açılıyor.



İstanbul Modern Fotoğraf Sergileri Küratörü Engin Özendes, Moskova Fotoğrafevi Müzesi Müdürü Olga Sviblova ve Selanik Fotoğraf Müzesi Müdürü Vangelis Ioakimidis tarafından seçilen sergi fotoğrafları, İstanbul, Moskova ve Selanik’te galerilerin boyutlarına uygun olarak, her küratörün yorumuna göre yer alacak.



Sergide, Türk sanatçılar Berk Bilgin, Tolga Özgal, Burcu Göknar, Deniz Açıkalın, Yusuf Sevinçli, Rus sanatçılar Petr Lovigin, Georgy Pervov, Tim Parshikov, Natasha Pavlovskaya, Ivan Mikhailov, Yunan sanatçılar Paris Petridis, Panos Kokkinias, Yiorgos Kordakis, Stratos Kalafatis ve Christina Dimitriadis’in fotoğrafları bulunuyor.

Her üç ülkeden 5, toplam 15 fotoğrafçının 151 fotoğrafından oluşan “İçimizdeki Zaman” sergisi, İstanbul ve Moskova’dan sonra, Nisan 2010’da Uluslararası Selanik Fotoğraf Bienali’nde açılacak ve her üç ülkede aynı anda sergilenecek.

İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi’nde 27 Ocak’ta açılan ve 16 Mayıs’a dek sürecek olan “İçimizdeki Zaman” sergisi, Türkiye, Rusya ve Yunanistan’daki güncel fotoğrafçılığın tamamına dair bir bakış sunma iddiası taşımıyor. Günümüzde ülkelerinde ön planda olan ya da bazıları şu sıralarda ortaya çıkmakta olan sanatçıları insanlara yaklaştırmayı amaçlıyor. İzleyiciye, hepimizin içimizde taşıdığı ve bunu keşfetmeye davet eden bir zaman ve mekânın var olduğunu anımsatıyor.

Aynı zamanda izleyici, hayat ve sanat arasındaki ilişki bağlamında, sergide yer alan on beş sanatçının sadece farklı zamansallıkları ve ritimlerini değil, her birinin “kendi içlerindeki mekânı” da fark ediyor.

Hiç yorum yok:

.

Related Posts with Thumbnails