4 Mart 2010 Perşembe

"Ben Burdayım", İstanbul Modern Sinema'da...

Spike Jonze’un kısa filmi, Sundance ve Berlin’den sonra İstanbul Modern Sinema’da




Fantastik bir aşk: “Ben Burdayım”

Tersyüz (Adaptation), John Malkovich Olmak (Being John Malkovich) ve Arkadaşım Canavar (Where the Wild Things Are) gibi sinema filmlerinin yanı sıra kışkırtıcı müzik videoları ile de olay yaratan yönetmen Spike Jonze’un 30 dakikalık kısa filmi “Ben Burdayım” (I am Here), Sundance ve Berlin Film Festivallerinden sonra ilk kez İstanbul Modern Sinema’da gösterilecek.

“Ben Burdayım”, Absolut’un İstanbul Modern ile ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Modern Thursdays – Modern Perşembeler’ parti serisinin ikincisinde, 4 Mart Perşembe günkü parti açılışında gösterilecek.

Film ayrıca, İstanbul Modern Sinema’da 4 Mart Perşembe ve 11 Mart Perşembe saat 14.00, 15.00, 16.00 ve 17.00’de ve 25 Mart Perşembe saat 14.00, 15.00, 16.00’da gösterime sunulacak. Film gösterimleri müze ziyaretçilerine ücretsiz.

Andrew Garfield ve Sienna Guillory’nin başrolleri paylaştığı, Absolut Votka’nın desteğiyle gerçekleşen “Ben Burdayım”, Los Angeles’ta iki robotun aşkını anlatıyor. Filmin orjinal müziklerini Sam Spiegel, film için özel yazılan parçaları ise Los Angeles’lı ünlü müzisyen Aska Matsumiya yaptı.



Filmin başrolündeki Andrew Garfield, herkesin normal bir yaşam sürdürdüğü şehirde kütüphaneci olarak çalışan erkek bir robotu canlandırıyor. Karakterin yalnız ve mutsuz günleri, günün birinde tanıştığı maceraperest ve özgür ruhlu dişi robotun hayatına girmesiyle değişir. Spike Jonze, klasik bir aşk hikâyesini sıradışı karakterler, pastel renkte hüzünlü görüntüler, sade ve etkileyici anlatımla fantastik bir boyuta taşıyor.


1 yorum:

kutupayusu dedi ki...

çok gitmek istedim ama malesef saatler hiç uymuyoo

.

Related Posts with Thumbnails